Polityka prywatności

Avacore Sp. z o.o. dba o to, aby Państwa dane osobowe były przetwarzane zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, w tym zgodnie z Ogólnym Rozporządzeniem o ochronie danych (dalej zwane „RODO”).


1. Kto jest Administratorem Państwa danych osobowych?

Administratorem Państwa danych osobowych podawanych za pomocą formularzy znajdujących się na stronie jest Avacore Sp. z o.o. z siedzibą w Tarnowskich Górach (42-680) przy ul. Księdza Prałata Edwarda Płonki 8.


2. W jaki sposób można się skontaktować z Administratorem?

W kwestiach związanych z ochroną danych osobowych z Administratorem można się skontaktować drogą mailową: daneosobowe@avacore.pl lub poprzez kontakt telefoniczny pod numerem telefonu (32) 450 09 71.


3. Kiedy i w jakim celu dochodzi do przetwarzania Państwa danych osobowych?

W przypadku zakładania Konta w Serwisie, dokonywania zakupów w sklepie internetowym, zapisania się do newslettera itp. dochodzi do sytuacji kiedy gromadzone są Państwa dane osobowe.

Poniżej wskazujemy główne przypadki, w których dochodzi do przetwarzania Państwa danych osobowych. Po kliknięciu w poniższe linki zostaną Państwo przekierowani do strony internetowej, na której znajdują się szczegółowe informacje odnośnie przetwarzania danych osobowych w konkretnych celach.

Do przetwarzania danych osobowych dochodzi między innymi w sytuacji:

  1. Założenia konta w serwisie - dowiedz się więcej
  2. Dokonania zakupów w sklepie internetowym - dowiedz się więcej
  3. Zapisania się do newslettera - dowiedz się więcej

4. Jakie prawa przysługują Państwu w związku z przetwarzaniem danych osobowych?

Co do zasady przysługują Państwu poniżej wymienione prawa w związku z przetwarzaniem przez nas danych osobowych:

  • prawo żądania dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia, a także prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz do przeniesienia danych,
  • prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych w dowolnym momencie w przypadku, gdy Państwa dane osobowe przetwarzane są na podstawie Państwa zgody; cofnięcie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem,
  • wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych dotyczącej przetwarzania przez nas Państwa danych osobowych.

Szczegółowe informacje na temat przysługujących Państwu praw znajdą Państwo w pkt. 2 Polityki Prywatności, które są uwzględnione w każdym z wymienionych celów przetwarzania osobno.


5. Kto ma dostęp do Państwa danych osobowych.

W zależności od sytuacji Państwa dane osobowe przetwarzane będą nie tylko przez naszych pracowników, ale również przez inne podmioty, które współpracują z Administratorem Avacore Sp. z o.o. i wykonują na jego rzecz rozmaite usługi. W takich przypadkach Administrator zapewnia, że tacy usługodawcy będą przestrzegać przepisów dotyczących ochrony danych osobowych. Ponadto Państwa dane osobowe mogą być przekazywane administracji publicznej, w sytuacji kiedy Administrator będzie do tego zobligowany przepisami prawa.


6. Zmiany polityki prywatności

Administrator zastrzega sobie zmiany polityki prywatności o czym uprzednio poinformuję Użytkowników.


KLAUZULA INFORMACYJNA dot. zakładania konta w serwisie

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Avacore Sp. z o.o. z siedzibą w Tarnowskich Górach (42-680), przy ul. Księdza Prałata Edwarda Płonki 8.
  2. W kwestiach związanych z ochroną danych osobowych z Administratorem można się skontaktować przy pomocy adresu email: daneosobowe@avacore.pl
  3. Dane osobowe Użytkownika przetwarzane są w poniższych celach oraz na podstawie wskazanych podstaw prawnych:
    • utworzenia i utrzymywania Twojego konta w Serwisie, w tym umożliwienia Użytkownikom korzystania z funkcjonalności Serwisu, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO),
    • wykonania umowy, której Użytkownik jest stroną lub podjęcia na żądanie działań przed zawarciem umowy, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO,
    • wypełnienia innych obowiązków prawnych ciążących na administratorze, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO,
    • dochodzenia roszczeń wynikających z zawartej umowy lub z tytułu prowadzonej działalności gospodarczej, co stanowi prawnie uzasadniony interes przetwarzania danych przez ADO, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO,
    • w przypadku udostępnienia danych osobowych w celu otrzymywania informacji handlowej,– realizacji prawnie uzasadnionego interesu Administratora polegającego na prowadzeniu marketingu bezpośredniego własnych produktów lub usług drogą elektroniczną lub telefoniczną, w oparciu o Twoją zgodę, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO.
  4. Podanie danych w celu utworzenia i utrzymywania konta w Serwisie jest dobrowolne ale niezbędne do realizacji tego celu. Niepodanie danych uniemożliwi założenie konta. Podanie danych w celu korzystania z innych funkcjonalności Serwisu jest dobrowolne, a nie podanie ich uniemożliwi skorzystanie z określonych uprawnień lub funkcjonalności.
  5. Dostęp do danych osobowych Użytkownika mają pracownicy i podwykonawcy Administratora odpowiedzialni za obsługę Użytkownika, podmioty świadczące usługi na rzecz Administratora (tj. usługi księgowe, IT i wsparcia technicznego), które muszą mieć dostęp do danych, aby wykonywać swoje obowiązki. Dane osobowe mogą być również udostępnione uprawnionym do tego organom państwowym.
  6. Okresy przechowywania danych osobowych Użytkowników są następujące:
    • a) Dane osobowe przetwarzane w celu zawarcia i wykonania umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną – są przechowywane przez okres korzystania przez Użytkownika z tych usług zgodnie z Regulaminem. Po zaprzestaniu korzystania z usług, dane osobowe Użytkownika w zakresie: imię, nazwisko, adres e-mail, będą przechowywane jeszcze przez okres 3 lat dla celów rozpatrywania skarg oraz roszczeń związanych z korzystaniem z tych usług;
    • b) Dane udostępnione w celach marketingowych lub w celach utrzymywania konta w Serwisie będą przechowywane do czasu wycofania zgody.
  7. Użytkownikowi przysługuje prawo do:
    • żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych,
    • w przypadku, w którym dane przetwarzane są w oparciu o prawnie uzasadniony interes Administratora – prawo do wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych z przyczyn związanych z jego szczególną sytuacją,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  8. Dane osobowe Użytkownika będą wykorzystywane do podejmowania zautomatyzowanych decyzji, w tym profilowania.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl